Už dlhšie počúvame, že antioxidanty sú zdravé. Vieme však prečo?

Antioxidanty sú látky, ktoré pomáhajú neutralizovať voľné radikály v našich bunkách. Aby sme lepšie pochopili ich rolu v prirodzených bunkových procesoch, pozrime sa na to, čo sa v našich bunkách odohráva.

Voľné radikály a oxidačný stres

Mitochondria je membránová organela, ktorá sa nachádza v bunkách väčšiny organizmov, vrátane nás ľudí. Mitochondria slúži ako továreň energie pre bunky, ktorá im dodáva synergickú energiu vytvorenú z prijatej potravy.

Energia vytvorená v mitochondrií sa nazýva ATP a je syntetizovaná v prítomnosti kyslíka z výživových látok, ktoré naše telo príjme. Počas ATP produkcie sú taktiež vytvorené voľné radikály, ktoré sú súčasťou bunkovej imunity. Napríklad, keď je bunka napadnutá patogénnom ako napríklad vírus, tak sa zvýši množstvo voľných radikálov, ktoré upozorňujú imunitný systém, že daná bunka má problém. 

Keď je všetko v poriadku a  imunitný systém je dostačujúco silný, imunitné bunky  sú schopné vírus zabiť a voľné radikály prirodzene poklesnú. Problém nastane, keď je imunitný systém oslabený. Vtedy zvýšené množstvo voľných radikálov neklesá a spôsobuje oxidačný stres. To znamená, že voľné radikály začnú byť radikalizované, vytvárajú stres na mitochondriu a vzniká zápal. Keď nie je zápal liečený a je chronický, bunka buď zomiera, alebo zmutuje. Toto môže spôsobiť viacero civilizačných ochorení ako depresia, rakovina, ADHD, Parkinsonová choroba, Alzheimerová choroba, alebo  srdcovo-cievne choroby. Môže spôsobiť aj auto-imunitné ochorenia ako reuma. 

neoglucan®️ tinktúra je zdrojom prírodných antioxidantov 

Najlepšie ako sa dá predísť oxidačnému stresu, je neutralizovať voľné radikály a posilňovať si imunitu pomocou antioxidantov. Naše telá prirodzene obsahujú antioxidačné aminokyseliny, enzýmy a proteíny. Ale ako starneme a naše telo začne byť oslabené, naša prirodzená schopnosť znížiť oxidačný stres tiež zoslabne. Preto je dôležité telu dodať antioxidanty, najlepšie prostredníctvom pestrej stravy. 

Tým, že neoglucan®️ tinktúra  je 100% prírodný extrakt z hlivy ustricovej, tak je aj prírodným zdrojom esenciálnych aminokyselín (glutamická kyselina, cysteine, methionine) a vitamínov (vitamín A, vitamín E), ktoré majú silné antioxidačné schopnosti. Spolu tieto elementy pomáhajú telu neutralizovať voľné radikály, ktoré znižujú oxidačný stres a zvyšujú bunkovú imunitu a zároveň podporujú imunitu a prirodzenú obranyschopnosť nášho organizmu.