INGREDIENCIE pre 4 osoby:
- 500g hlivy ustricovej
- maslo
- 4 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL sladkej červenej papriky
- 1 ČL pálivej červenej papriky
- 1 ČL mletej rasce
- 1 L zeleninového vývaru
- 4 zemiaky
- 2 červené papriky – kápie
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- 2 g prášku BETA-GLUKÁN imuno complex (voliteľné)
- petržlenová vňať (na ozdobu)
POSTUP:
- Hlivu zbavíme tvrdých častí a nakrájame ju na väčšie kúsky, kápie nakrájame na pásiky, zemiaky na kocky.
- Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu do zlatista.
- K cibuli prisypeme mleté papriky, rascu a rýchlo premiešame. Opekáme len pár sekúnd, aby paprika nezhorkla.
- Pridáme nakrájanú hlivu, premiešame, pridáme pretlačený cesnak, premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom.
- Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
- Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme približne 30 – 40 minút do mäkka.
- Po 20 minútach pridáme nakrájanú papriku a zemiaky.
- Keď zemiaky zmäknú, pridáme sušenú majoránku a minútku povaríme.
- Po odstavení z ohňa môžeme do jedla primiešať termostabilný prášok od neoglucan®.
*Na tanieri dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 🙂