INGREDIENCIE pre 4 osoby:

  • 500g hlivy ustricovej
  • maslo
  • 4 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL sladkej červenej papriky
  • 1 ČL pálivej červenej papriky
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 L zeleninového vývaru
  • 4 zemiaky
  • 2 červené papriky – kápie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • 2 g prášku BETA-GLUKÁN imuno complex (voliteľné)
  • petržlenová vňať (na ozdobu)

POSTUP:

  1. Hlivu zbavíme tvrdých častí a nakrájame ju na väčšie kúsky, kápie nakrájame na pásiky, zemiaky na kocky.
  2. Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu do zlatista.
  3. K cibuli prisypeme mleté papriky, rascu a rýchlo premiešame. Opekáme len pár sekúnd, aby paprika nezhorkla.
  4. Pridáme nakrájanú hlivu, premiešame, pridáme pretlačený cesnak, premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom.
  5. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
  6. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme približne 30 – 40 minút do mäkka.
  7. Po 20 minútach pridáme nakrájanú papriku a zemiaky.
  8. Keď zemiaky zmäknú, pridáme sušenú majoránku a minútku povaríme.
  9. Po odstavení z ohňa môžeme do jedla primiešať termostabilný prášok od neoglucan®.

*Na tanieri dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť 🙂