INGREDIENCIE pre 4 osoby:
- 250g hlivy ustricovej
- maslo
- 1 cibuľa
- 200 ml sladkej smotany
- 2 PL hladkej múky
- soľ
- mletá rasca
- mleté čierne korenie
- sušené bylinky
- 2 g prášku BETA-GLUKÁN imuno complex (voliteľné)
POSTUP:
- Hlivu opláchneme, zbavíme tvrdých častí a nakrájame ju na menšie kúsky.
- Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- K cibuli prisypeme hlivu, pridáme čierne korenie a soľ.
- Ak hliva nepustila dostatok šťavy, podlejeme ju kúskom vody.
- Do smotany primiešame múku a vlejeme ju do hlivovej zmesi.
- Privedieme do varu a následne odstavíme.
- Podľa chutí pridáme soľ, korenie a sušené bylinky.
- Po odstavení z ohňa môžeme do jedla primiešať termostabilný prášok od neoglucan®.
Dobrú chuť 🙂