INGREDIENCIE pre 4 osoby:

  • 250g hlivy ustricovej
  • maslo
  • 1 cibuľa
  • 200 ml sladkej smotany
  • 2 PL hladkej múky
  • soľ
  • mletá rasca
  • mleté čierne korenie
  • sušené bylinky
  • 2 g prášku BETA-GLUKÁN imuno complex (voliteľné)

POSTUP:

  1. Hlivu opláchneme, zbavíme tvrdých častí a nakrájame ju na menšie kúsky.
  2. Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  3. K cibuli prisypeme hlivu, pridáme čierne korenie a soľ.
  4. Ak hliva nepustila dostatok šťavy, podlejeme ju kúskom vody.
  5. Do smotany primiešame múku a vlejeme ju do hlivovej zmesi.
  6. Privedieme do varu a následne odstavíme.
  7. Podľa chutí pridáme soľ, korenie a sušené bylinky.
  8. Po odstavení z ohňa môžeme do jedla primiešať termostabilný prášok od neoglucan®.

Dobrú chuť 🙂