INGREDIENCIE pre 4 osoby:

  • 500 g hotových gnocchi (1 balenie)
  • 300 g hlivy ustricovej
  • maslo
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 črievko taveného syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 hrste baby špenátu
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • 2 g prášku BETA-GLUKÁN imuno complex (voliteľné)
  • bazalka (na ozdobu)

POSTUP:

  1. Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale a scedíme.
  2. Na masle osmažíme cibuľu.
  3. Hlivu opláchneme, zbavíme tvrdých častí, nakrájame na malé kúsky a pridáme k osmaženej cibuľke.
  4. Posolíme a spolu restujeme, kým hliva nezmäkne, a začne sa jemne opekať.
  5. Podlejeme smotanou, zahustíme taveným syrom, posypeme koreninami a necháme krátko prevrieť.
  6. Pridáme roztlačený cesnak a špenát a počkáme, kým sa špenát stiahne.
  7. Zmes odstavíme z plameňa a zasypeme polovicou parmezánu.
  8. Pridáme uvarené gnocchi a premiešame.
  9. Po odstavení z ohňa môžeme do jedla primiešať termostabilný prášok od neoglucan®.
  10. Posypeme druhou časťou parmezánu, premiešame a podávame.

*Na tanieri dozdobíme lístkami bazalky.

Dobrú chuť 🙂