INGREDIENCIE pre 4 osoby:
- 500 g hotových gnocchi (1 balenie)
- 300 g hlivy ustricovej
- maslo
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 črievko taveného syra
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 hrste baby špenátu
- 100 g strúhaného parmezánu
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- 2 g prášku BETA-GLUKÁN imuno complex (voliteľné)
- bazalka (na ozdobu)
POSTUP:
- Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale a scedíme.
- Na masle osmažíme cibuľu.
- Hlivu opláchneme, zbavíme tvrdých častí, nakrájame na malé kúsky a pridáme k osmaženej cibuľke.
- Posolíme a spolu restujeme, kým hliva nezmäkne, a začne sa jemne opekať.
- Podlejeme smotanou, zahustíme taveným syrom, posypeme koreninami a necháme krátko prevrieť.
- Pridáme roztlačený cesnak a špenát a počkáme, kým sa špenát stiahne.
- Zmes odstavíme z plameňa a zasypeme polovicou parmezánu.
- Pridáme uvarené gnocchi a premiešame.
- Po odstavení z ohňa môžeme do jedla primiešať termostabilný prášok od neoglucan®.
- Posypeme druhou časťou parmezánu, premiešame a podávame.
*Na tanieri dozdobíme lístkami bazalky.
Dobrú chuť 🙂