Ingrediencie pre 4 osoby

  • 500g hlivy ustricovej
  • maslo
  • voda
  • 1 cibuľa
  • 1 PL kečup
  • 1 PL horčice
  • 1 PL hladkej múky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • štipka mletej rasce
  • štipka majoránky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 g prášku BETA-GLUkÁN imuno complex (voliteľné)

Postup prípravy

  1. Hlivu zbavíme tvrdých častí a nakrájame na pásiky.
  2. Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  3. Pridáme nakrájanú hlivu, osolíme a pár minút restujeme, kým hliva nezmäkne, a začne sa jemne opekať.
  4. Pridáme mletú rascu, sladkú papriku, mleté čierne korenie, kečup a horčicu, zaprášime múkou a podlejeme vodou do dvoch tretín.
  5. Na miernom plameni dusíme asi 15 minút.
  6. Pridáme sladkú smotanu a všetko spolu povaríme ďalších 5 minúút.
  7. Na záver dochutíme majoránkou, prípadne dosolíme a okoreníme.
  8. Po odstavení z ohňa môžeme do jedla primiešať termostabilný prášok neoglucan®.